Een draadloze koptelefoon zorgt voor extra
vrijheid tijdens het luisteren van muziek
Sennheiser RS 120 8
Je bent hier: Home » Tips » Draadloze koptelefoon voor TV

Draadloze koptelefoon voor TV

Draadloze koptelefoon voor TVEen draadloze koptelefoon voor TV is ideaal als er meerdere mensen in huis zijn die eigenlijk niet mee willen luisteren en kijken naar het programma of film die jij op dat moment aan het kijken en luisteren bent. Jij kunt ongestoord het geluid zo hard mogelijk zetten als je zelf wilt en niemand heeft er last van.

De beste draadloze koptelefoon voor TV gebruik

Als je een draadloze koptelefoon voor TV gebruik koopt, dan zijn er bepaalde eisen die je kunt stellen aan de koptelefoon zodat deze het beste geschikt is voor bij de TV.

  • Bluetooth draadloze transmissie: Voor optimaal geluid. Sommige TV’s hebben de mogelijkheid om een bluetooth connectie te maken met externe apparaten waardoor de installatie nog makkelijke wordt.
  • SRS Dolby Surround Sound: Een unieke beleving van de geluidseffecten welke geheel 5.1/7.1 rondom verzonden worden en je helemaal in de film zit.
  • Gesloten klankkast: Geen verstoring van omgevend geluid, je hoort alleen de audio van de TV en daardoor krijg je veel meer mee en voel je precies de ervaring zoals de maker van het TV programma of film het bedoelt heeft.
  • Dynamic bass: Bootst het effect van een subwoofer na wanneer je houdt van extra harde en diepe bas.
  • Groot bereik: Sommige draadloze koptelefoons hebben een bereik van meer dan 100 meter. Een beetje overdreven maar mocht je vaak weglopen van de TV en toch nog alles mee krijgen dan kan het erg handig zijn.
  • Ruisreductie: Je kent vast wel de ruis die je hoort bij de meeste goedkope geluidsinstallaties wanneer er even een stilte valt in een film of geluidsfragment. Door de ruisreductie is deze ruis niet te horen en is het dus echt stil wanneer dit de bedoeling is.
  • Zelf stellende hoofdband: Volledig automatisch verstelbare hoofdband waardoor de koptelefoon perfect blijft zitten en hij als gegoten op je hoofd past.
  • Bijpassend basisstation: Het oplaadstation heeft als voordeel dat je de koptelefoon heel makkelijk weg kunt leggen en hij weer volledig opgeladen wordt. Hierdoor heb je nooit een lege batterij en kun je hem ieder moment van de dag blijven gebruiken.

Spelletjes spelen op TV met een draadloze koptelefoon

Bij het gamen kan een draadloze koptelefoon heel erg goed van pas komen. Er zijn situaties waarbij anderen in huis zich kunnen storen aan de geluiden die door de spellen worden geproduceerd. Ook wanneer je ‘s nachts nog door wil spelen en de rest wil slapen, dan heeft niemand last van je en kun je ongestoord verder gamen.

De oplossing voor slechthorenden

Voor de slechthorenden is een draadloze koptelefoon van zeer grote waarde. De televisie kan gewoon op het normale volume niveau blijven staan. De slechthorende kan zijn eigen volume instellen en zo gewoon meeluisteren met de rest zonder dat de buren last hebben van het harde geluid.

Kortom

Eigenlijk is elke koptelefoon wel geschikt voor het gebruik bij de TV, maar er bestaan sommige functies waarbij de gebruikerservaring flink versterkt wordt en wanneer je hem specifiek gaat aanschaffen voor de TV dan is het verstandig om rekening te houden met deze punten.

Als je veel waarde hecht aan de kwaliteit van het geluid en degelijkheid van de koptelefoon, dan kun je het beste kiezen uit 1 van de bekende merken zoals Sennheiser, AKG, Philips & Sony. Zij hebben een ruime collectie welke je natuurlijk op onze website kunt vinden.

Mocht je advies nodig hebben, dan staan wij altijd voor je klaar om de beste draadloze koptelefoon voor de TV voor je uit te zoeken. Maak gebruik van één van de contactformulieren op de website en wij zullen zeer snel een reactie geven.

Deel je mening met anderen:
Bevalt deze pagina?
“Heb je na het lezen van dit artikel nog een vraag?” Vraag het Daan

Stel een vraag aan Daan
Je naam:
Je emailadres:
Je bericht:
Vul ter controle de veiligheidscode in: